" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kapok

Kapok är naturfiber som kommer ifrån frökapseln på kapokträdet Ceiba pentranda. Kapokträden växer i Syd- och Centralamerika, Indien och i västra Afrika.

Varje år skördar lokalbefolkningen Kapokträdets frökapslar som man sedan tömmer på de fina fibrerna som finns i. Fibrerna sorteras och separeras sedan i en vindtunnel där de små fina fibrerna blir fyllning i kuddar och täcken medan de fibrerna som är grövre och större används som fyllning i madrasser. Alla kapokprodukter från Cocoon Company sys och stoppas förhand.

Från ett Kapokträd skördas varje år ungefär 400 frökapslar som innehåller samanlagt omkring 2 kg kapokfibrer.

Kapok är ett hållbart material då lokalbefolkningen som skördar kapokträden varje år får största delen av sin inkomst från försäljningen av Kapok. Regnskogarna bevaras samtidigt, då träden varje år bär nya kapslar för lokalbefolkningen att kunna skörda på nytt. Kapokfibrerna innehåller naturligt ett bitterämne som gör att det inte angrips utav skadedjur vilket innebär att man inte behöver andvända någon form utav bekämpningsmedel eller insektsmedel under produktionen av kapok. Det innebär att kapokprodukterna är helt ekologiska, giftfria och allergivänliga. Detta bitterämne gör också att bakterier och kvalster inte överlever i kapokfibern och är därför idealiska för kvalsterallergi samt övrig allergi - för att förebygga allergier och överkänslighet!

Med ett extremt högt luftinnehåll på hela 80% luft i kapokfibern gör att den andas och reglerar värmen otroligt bra. Runtom kapokfiberns yta finns ett tunt skikt av vax som som förhindrar att kapokfibern absorberar vatten och istället förs fukten bort. Detta är förklaringen till varför sängkläder med kapok täcke/kudde i aldrig ger dig en fuktig eller klibbig känsla.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen